I Karolinernes fotspor

Fellestur

Fra dato
10. september kl. 08:00
Til dato
11. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Tematur, Hyttetur, Båttur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh (se kart)
Turkode
40057

På denne turen skal vi følge Karolinerleden fra Ås i Tydal til Storerikvollen. Leden er den samme som den svenske hærfører generalløytnant Armfeldt og karolinerne brukte på sin dødsmarsj over grensefjellene ved juletider 1718. 

Lørdag: Avreise tidlig morgen med privatbiler til Ås i Tydal hvor vår fottur langs Karolinerleden opp til Storerikvollen starter. Vi går nordover forbi Østby. Stien tar av mot øst på høyde med sørenden av Rødalstjønna. På skrå i myrterreng mot nordøst gjennom bjørkelia opp til snaufjellet. Inn igjen på veien øverst i Rødalen og på denne til Sankåvollen. Derfra følges stien inn til Storerikvollen, betjent, hvor vi skal overnatte.Turen er på ca 23 km.

Søndag: Etter en god frokost på Storerikvollen rusler vi ned til Esandsjøen og tar rutebåten Essand IV til Esnadammen hvor vi går i land. Derfra er det en flott fottur over Stenfjellet og fram til Nedalshytta, ca 10 km. Rutebuss fra Nedalshytta tilbake til Ås i Tydal hvor bilene står parkert.

Kart: Turkart Norge på tvers 1:50 000.

Pris medlem u/reise kr 1.750,- (men båt fra Storerikvollen til Esnadammen inklusiv)

Pris Ikke medlem u/reise kr 2.400,- (men båt fra Storerikvollen til Esnadammen inklusiv)

Disse prisene dekker turledelse, en overnatting, en frokost og niste/påfyll termos til lunsj søndag, samt en middag. Dvs. at første inkluderte måltid er middag lørdag kveld og siste inkluderte måltid er frokost inkl. nistepakke til lunsj på søndag.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

I Karolinernes fotspor

På denne turen skal vi følge Karolinerleden fra Ås i Tydal til Storerikvollen. Leden er den samme som den svenske hærfører generalløytnant Armfeldt og karolinerne brukte på sin dødsmarsj over ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no