Topp3 i Trollheimen

Fellestur

Fra dato
1. september kl. 19:30
Til dato
4. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)

Denne langhelga skal vi gå oppom hele 3 av toppene som omkranser Trollheimshytta som ligger midt i hjertet av Trollheimen.

Torsdag: Privatbiler til Jølhaugen (Kleiva). Herfra en 4 km fottur inn til Jøldalshytta. Middag ved ankomst innen kl. 19.30.

Fredag: Med sitt karakteriske hakk kranser det mektige fjellmassivet Trollhetta (1616 moh på det høyeste punktet) den djupe botnen ned mot Svartådalen med det intenst blå, ofte delvis islagte tjernet Trollauget, 600 svimlende meter under de høyeste partiene. Botnen kalles Litlhelvete. Turen over Trollhettas tre topper er lang og krevende med store høydeforskjeller, men du får godt betalt for innsatsen i form av spektakulære naturopplevelser, ca 19 km, 9 timer. Vel fremme på Trollheimshytta, hvor vi skal overnatte de neste to nettene, får vi servert middag.

Lørdag: I dag skal vi betige Snota med sine 1669 moh. Fra Trollheimshytta stiger det jevnt opp til Bossvasshøgda. Hele tiden med en flott utsikt framover mot Snota. Etterhvert nærmer vi oss Bossvatnet og starter på selve toppstøtet. Vel oppe på toppen kommer vi fram til en fantastisk utsikt til fjellene i Trollheimen, sørover mot Innerdalsfjellene, Dovrefjell og utover den brede Folldalen. Turen t/r Trollheimshytta er på 22 km. Tilbake på Trollheimshytta til middag og en god natts søvn.

Søndag: Turens siste etappe går over Geithetta 1352 moh med praktfull utsikt til Trollhettas topper og botner som vi gikk over første turdag, 17 km, 6 timer til Jøldalshytta. Videre de siste 4 kilometer fram til parkeringsplassen på Jølhaugen (Kleiva).

Kart: Turkart Trollheimen Nord 1:50.000

Pris medlem u/reise kr. 3.805,-

Pris ikkemedlem u/reise kr. 4.805,-

Denne prisen dekker turledelse, tre overnattinger, tre frokoster inkl. niste/termos til lunsjpakker, samt tre middager. Dvs. første måltid er middag på torsdag og siste måltid er frokost inkl. niste/termos til lunsj på søndag.

Smittevernstiltak på turer og hytter

Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

Topp3 i Trollheimen

Denne langhelga skal vi gå oppom hele 3 av toppene som omkranser Trollheimshytta som ligger midt i hjertet av Trollheimen. Torsdag: Privatbiler til Jølhaugen (Kleiva). Herfra en 4 km fottur inn ...

Kontaktinformasjon:

  • Trondhjems Turistforening
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no