Luciatur til Dindalshytta

Fellestur

Fra dato
4. desember 2021 kl. 08:00
Til dato
5. desember 2021 kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Luciatur
Arrangører
TT Fjellsportgruppa, Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på årets siste tur med Trondhjems Turistforening Fjellsportgruppa! Turen går til flotte Dindalshytta i utkanten av Dovrefjell. Vi fyller sekkene med god mat og drikke, og håper på god stemning og godt lag.

Vi drar fra Trondheim lørdag morgen, og kjører til Blokkhus ved inngangen til Dindalen. Vel framme på hytta tar vi en liten lunsj før vi spenner på oss skia og går en liten tur. Når mørket senker seg finner vi fram lys og tenner i ovnen og lager en bedre middag. Vi planlegger Reinsdyrskav denne kvelden (ta med egen mat om dette ikke faller i smak – gi i såfall beskejd til koordinatorene). Etter middag blir det kveldskos i hytta. På søndagen rydder og vasker vi oss ut av hytta. Og så tar vi en skitur, før hjemreisen.

Overnatting: Vi overnatter på Dindalshytta, en selvbetjent turisthytte som ligger i bjørkeskogen i seterdalen opp fra Lønsetgrenda på Oppdal. Hytta er den nordøstligste i det store hyttenettverket på Dovrefjell. Fra parkeringsplassen er det 5 km å gå inn til hytta. Info om hytta finnes her. 

Mat: Ta med mat til lunsj og frokost. Koordinatorene handler inn til middag på lørdag, utgiftene til denne fordeles på deltagerne.

Transport: Vi kjører egne biler fra Trondheim. Det blir tidlig mørkt, så vi satser på å kjøre fra Trondheim mellom åtte og ni på lørdag. Kjørelag blir satt opp etter at påmeldingsfristen har gått ut. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Utgifter tiltransport godtgjøres med kr. 4,10 pr.km, som deles på alle i bilen – inkludert sjåføren. Bompenger og parkering kommer i tillegg.

Krav til deltagerne: Som normalt på TTF-turer er det ingen turleder. Deltagerne må selv sette seg inn i turen og vurdere om de har nødvendig form og ferdigheter. Turkoordinatorene følger opp dette.

Utstyr

  • Ta med utstyr til dagstur i vinterfjellet og overnatting på selvbetjent turisthytte. Husk at det er 5km skitur fra parkeringsplassen og inn til hytta.
  • Fjellski med stålkanter anbefales.
  • Kart: Norge-serien 1:50.000, nr. 10079, Oppdal 
    https://www.kartbutikken.no/catalog/product/view/sku/10079

Påmelding

Innen onsdag 1. desember

på https://ttfdb.no/   Påmeldingen åpner torsdag 25.november kl. 15:00

Ta gjerne kontakt med en av koordinatorene om du lurer på noe om turen.

Antall deltakere: 10

Luciatur til Dindalshytta

Bli med på årets siste tur med Trondhjems Turistforening Fjellsportgruppa! Turen går til flotte Dindalshytta i utkanten av Dovrefjell. Vi fyller sekkene med god mat og drikke, og håper på ...

Kontaktinformasjon: